pasta salmone e panna

Parmigianu in su pische: su chef sardu dat letzione a su cliente

Divenit virale su post de su cagliaritano Massimo Donadu, chi at rispòndidu pro sas rimas a una fea retzensione a su ristorante londinesu suo ps su parmigianu

Su cliente bolet parmigianu de agiùnghere a su pratu de ravioli cun panna e salmone. Su ristoratore refudat (“Su sabore forte de su casu ruinat cussu delicadu de su ladu”). Su cliente insistet, su ristoratore est irremovibile. E, a sa fine, a pustis de àere finidu de papare, su cliente torrat in albergo e iscriet un’a beru grae retzensione susu Tripadvisor de su tìtulu eloquente, “Su servìtziu est segundu solu a s’istercu de vacca”.

Su fatu est capitada in unu ristorante londinesu, su “Maximo italian bristrot”, gestidu dae su cagliaritano Massimo Donadu e de sa cumpàngia, sa chef Simona Vacca.

Un'”iscontru” finidu fintzas in sos tabloid inglesos e in sos giornales italianos pro sa piccata ma irònica rispòndida data de Donadu. Baranta annos, làurea in Economia e cummèrtziu, su ristoratore est a Londra de su 2012. E, in unu perfetu inglesu, at replicadu snocciolando s’abc pro chi s’acùrtziat a sa coghina italiana.

“Mai – at iscritu – pedire s’ananas in sa pizza, sa crema in sa carbonara, sa pasta a s’Alfredo (chi est Alfredo?), su puddu in su neghidada, su casu in unu pratu de pische. In manera fortunada non ruino sos pratos meos cun custas cosas. Mi depides dèpere ringratziare”. Una risposta divenida virale pro ite unu de sos clientes de su ristorante at detzìdidu de ritwittarla, faghende·la difatis girare in totu su mundu.

“L’ammito – agiunghet Donadu – puntaia pròpiu a sa viralità: ischia chi, iscriende cussa risposta, dia àere allumadu una miccia. E apo arreadu chi esploderet”. No, no una forma de publitzidade. “Su nostru est unu minore ristorante chi, pro evitare de èssere travolto de chi proponet prodùidos cumertziales, depet preservare sa lìnia sua”.

Una lìnia fata de atacamentu a sa traditzione culinària italiana. “In sas imbenientes dies – agiunghet Donadu – b’at a àere sa serada dedicada a sa coghina calabresa”.

Ma sa Sardigna restat a su primu locu in su coro de su ristoratore e de sa cumpàngia sua: “No a casu, domìniga sa serada nostra est istada dedicada a sa tzelebratzione de Ischit die de ischit Sardigna”.

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